Haarlemse nominaties Duurzaam Erfgoed Prijs 2016

Haarlemse nominaties Duurzaam Erfgoed Prijs 2016

Donderdag 25 februari werd tijdens het Symposium Duurzaam Erfgoed, in de Hermitage in Amsterdam, de Duurzaam Erfgoed Prijs 2016 uitgereikt. Seinwezen was één van de 11 genomineerden! En een van de vier genomineerden uit Haarlem.
Bezoekers van het symposium mochten in de koffiepauze de eigenaren of directeuren het duurzame hemd van het lijf vragen om daarna te stemmen op hun favoriete monument.

Haarlemse organisaties genomineerd voor Duurzaam Erfgoed Prijs 2016

Haarlemse organisaties genomineerd voor Duurzaam Erfgoed Prijs 2016

Op de foto: V.l.n.r. Boudewijn Bach van de Doopsgezinde Kerk, Maria Hansen van de Stadsschouwburg en Philharmonie, Baud Schoenmaeckers van het Seinwezen en Jack van der Hoek, de kersverse gedeputeerde van Duurzaamheid, Energie en Cultuur.
Foto: Boudewijn Bach

De volgende monumenten waren genomineerd:
· De Hallen, Amsterdam.
· De Doopsgezinde Kerk, Frankestraat Haarlem.
· Fort Resort Beemster.
· De Hermitage en de Hortus Botanicus, Amsterdam.
· De molen van de Zuidpolder, Edam.
· Philharmonie, Haarlem.
· Het Seinwezen, Haarlem.
· De stolpboerderij Nieuw Bouwlust, Anna Paulowna Polder.
· De stolpboerderij van Paul Bijvoet, Heerhugowaard.
· De Westergasfabriek, Amsterdam.
· Het Schip, Amsterdam.

Hermitage aan de Amstel (Tussen Kunst en Kas) is de winnaar van de Duurzaam Erfgoed Prijs 2016. De Hermitage kampt met een structureel overschot aan warmte. De restwarmte wordt vanaf eind 2015 ingezet voor de verwarming van de botanische kassen van de Hortus Botanicus! Seinwezen feliciteert de winnaar!

Duurzaam Erfgoed Prijs
Monumentale gebouwen zijn vaak slecht geïsoleerd, waardoor de stookkosten ’s winters flink kunnen oplopen en het comfort te wensen overlaat. De provincie wil behoud en ontwikkeling van specifiek erfgoed van provinciaal belang, zoals industrieel, militair en religieus erfgoed, stimuleren en investeert daarom in de restauratie en herbestemming van monumenten. Het verduurzamen van monumenten is een belangrijk middel om de exploitatie van erfgoed rond te krijgen.

By |februari 29th, 2016|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Haarlemse nominaties Duurzaam Erfgoed Prijs 2016

About the Author: