Cowspiracy: The Sustainability Secret

Loading Events
This event has passed.

Milieuorganisaties lijken er niet in slagen om verwoestende krachten waar onze planeet mee te maken heeft, aan te pakken, aldus aspirant-milieuactivist Kip Andersen.  Hij wil ons met zijn documentaire op humoristische wijze inzicht geven in de destructieve gevolgen van de veehouderijen en verwante industrie.  Hij probeert oplossingen voor de meest urgente milieuproblemen te vinden.

Zo inspirerend als An Inconvenient Truth en een evengrote eye-opener als Blackfish.

Intensieve veeteelt is de belangrijkste oorzaak van de ontbossing, waterverbruik en vervuiling en is verantwoordelijk voor meer broeikasgassen dan de transportsector. Kip Andersen wil de gevolgen van deze grootschalige industrie onthullen en vraagt zich af waarom milieuorganisaties er niet over willen praten.

Cowspiracy won tijdens het South African Eco Film Festival 2015 de Audience Choice Award. Ook won de film de Best Foreign Film Award op het Festival de films de Portneuf sur l’environnement.

Na afloop van de documentaire vindt er een gesprek plaats tussen prof. dr. Karel van Dam,  docent aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en initiator Future Planet Studies,  de studenten Future Planet Studies, Nicky de Waard en Jesse Schoenmaker en Baud Schoenmaeckers, eigenaar Seinwezen en directeur Synergos Communicatie. Dit bureau richt zich op communicatie over klimaatverandering.

Extra informatie

Datum: Maandag 27 februari
Tijd: 19:30 – 22:00 (afhankelijk van de vragen uit de zaal)
Kosten: €7,50 per persoon incl. een kopje koffie of thee voor aanvang van de documentaire

Reserveer tickets

    Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.