Documentaire: Before the Flood

Loading Events
This event has passed.

Helaas, er zijn geen kaarten meer beschikbaar. Blijf op de hoogte van nieuwe evenementen door je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Iedere editie van de Haarlemse stadsglossy schrijft de eigenaar van het Seinwezen een column. In het huidige nummer bespreekt hij Before the Flood die hij zag na de Klimaattop in Rotterdam.

“Echt vrolijk word je niet van Before the flood maar de beelden zijn adembenemend. Leonardo wandelt met Obama, hugt Al Gore, gaat in gesprek met Ban Ki Moon, kust de ring van de paus. Daar is hij zenuwachtig voor. De paus, die ontmoet je niet zomaar. Misschien wel de meest invloedrijke wereldleider ooit. De boodschap is helder: we hebben er een pestzooi van gemaakt en als we niet snel iets doen, dan halen we 2060 niet.”

Omdat deze film zo adembenemend mooi is, zowel qua beelden als qua boodschap, organiseert het Seinwezen een avond om Before the Flood gezamenlijk te kijken, erover na te praten, nieuwe horizonten te verkennen – en er een optimistische borrel op te drinken.

Dit vindt plaats op dinsdagavond 29 november vanaf 19.00 uur (inloop). Er is een korte inleiding vooraf door klimaatwetenschapper, voormalig onderhandelaar in het politieke VN Klimaatverdrag, en projectleider bij het  wetenschappelijke VN Klimaatpanel, Leo Meyer en hoofdredacteur van changemagazine.nl Baud Schoenmaeckers. De film begint om 20.00 uur.

Entree en chocolade pepernoten gratis
Drank voor eigen rekening

Documentaire Before the Flood
De klimaatdocumentaire van Leonardo DiCaprio is een persoonlijke reis langs wetenschappers en politiek leiders. Hij interviewt personen uit elk facet van de samenleving in zowel ontwikkelingslanden als ontwikkelde landen om een goed beeld van de effecten van klimaatverandering te krijgen. Dit zorgt voor een unieke, hartstochtelijke en pragmatische visie op wat er vandaag moet gebeuren om een catastrofe te voorkomen.

RSVP

Tickets are not available as this event has passed.