Rode Kruis – Kind onder vuur

Loading Events
This event has passed.

Elke week hoor je erover in het nieuws. Oorlog. Veel kinderen hebben ermee te maken. Zoals de 11-jarige Vian uit Syrië. Ze is op de vlucht, omdat er raketten over haar huis vliegen. Of de 12-jarige Angie uit Colombia. Ze is op een landmijn gestapt en moet nu opnieuw leren lopen.

Leven in oorlog. Het is moeilijk voor te stellen. Hoe voelt het als je ineens op de vlucht moet? In de reizende tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ maken leerlingen kennis met kinderen als Vian en Angie. Naast filmpjes zijn er ook spannende opdrachten.

Hoe is het om ’s nachts de grens over te steken? Wat doe je als er overal landmijnen liggen? Eén verkeerde beweging naar links of rechts kan al te veel zijn.

Kind onder Vuur doet de komende tijd diverse steden en dorpen aan. De tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met het Humanity House :https://www.youtube.com/watch?v=6O7OGz_DM40&feature=youtu.be

Breng als school een bezoek aan deze unieke excursie en laat jouw leerlingen ervaren hoe het is om op te groeien in oorlogsgebied. meld jouw school aan middels de volgende link: https://www.rodekruis.nl/doe-mee/lesmateriaal-voor-docenten/basisonderwijs-kind-onder-vuur/#toggle-id-2