“Kind onder vuur”

“Kind onder vuur”

Van 12 t/m 23 november was het Rode Kruis in het Seinwezen met de tentoonstelling “Kind onder Vuur”.

Meerdere klassen van het basisonderwijs uit Haarlem hebben de tentoonstelling bezocht en  bewonderd.

De tentoonstelling gaat over kinderen die in oorlogsgebieden wonen – waar wij in Nederland gelukkig niet mee te maken hebben.

Scholieren maken tijdens deze tentoonstelling o.a. kennis met Vian, Angie, Otim en Farah. Ze kunnen filmpjes zien en er worden opdrachten uitgevoerd om de scholieren bewust te maken van het leven van deze vluchtelingen, waarvan er inmiddels ook een aantal in Nederland wonen.

Het Rode Kruis in Haarlem wist ook een veteraan te benaderen die in de oorlogsgebieden is geweest en de situaties daar met zijn eigen ogen heeft kunnen zien. Hij heeft verteld over zijn ervaringen van missies die hij heeft uitgevoerd en beantwoordde vragen die werden gesteld door de scholieren. De uniformen die hij heeft gedragen tijdens missies had hij meegenomen en mocht ook even worden aangetrokken door de scholieren.

Het Rode Kruis heeft meerdere plaatsen bezocht, en zal er nog meer bezoeken om de tentoonstelling aan zoveel mogelijk kinderen te kunnen laten zien. Wil je weten of het Rode Kruis binnenkort bij jou in de buurt is en wil je jouw school hiervoor opgeven? Kijk dan op hun website:https://www.rodekruis.nl/doe-mee/lesmateriaal-voor-docenten/basisonderwijs-kind-onder-vuur/#toggle-id-2 .

By |november 29th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor “Kind onder vuur”

About the Author: