Even zweven in het Seinwezen

In het eerste Kunstlijn weekend komen de werken van Ilja, Rosa, Stance en Larissa van de muren en laten zich even zweven in de ruimte, als gedachten.

We verlangen ernaar om boven onze dagelijkse zorgen en drukte uit te stijgen. De zoektocht van je hoofd is vaak vermoeiend. Je hoofd ratelt. Soms maakt je hoofd verhalen die niet zo goed passen bij wat er diep van binnen in je speelt. Waar gedachten kunnen zweven, daar ontstaat ruimte.

In het Seinwezen maken we ruimte, laten we het licht door schijnen, nodigen we je uit om de werken van alle kanten te bekijken. Kunst vertelt het verhaal van de kijker aan de kijker terug, geeft herkenning en verbinding. Laat je gedachten even zweven op de wind van kunst.

Ilja Warmerdam interesseert zich voor de samenleving, waarin alles zo geforceerd lijkt en waarin zoveel aspecten voor haar tegennatuurlijk aanvoelen. Wat haar aantrekt of afstoot, hoe mensen met elkaar omgaan in dat spanningsveld ontstaan ideeën voor haar werk.

Rosa Navarro werkt de laatste jaren vooral met alternatieve fotografie (fotogrammen, Cyanotypie etc.). Ze is vooral geïnteresseerd in de (voor de mens) verborgen vormen van communicatie van de natuur (Mycelium, neuronen, binnenkant van planten) en de organische vormen die daarbij gepaard aan gaan.

Stance Oonk, zoekt naar beelden in haar tekeningen die de wereld achter de zichtbare werkelijkheid laten zien. Ze noemt dit ook de ruimte achter je gedachten, een plek waar zowel persoonlijke als archetypische beelden te vinden zijn.

Larissa Neslo is geboren op Curaçao en opgegroeid in Nederland. Een ervaring van twee werelden. Door de barrière te doorbreken, leeft zij niet langer tussen twee werelden, maar kan zij beide zijn. Larissa neemt de kijker graag mee in haar werk naar een onbekende bestemming.

Zaterdag 2 en zondag 3 november hangen de werken als onderdeel van het Kunstlijn weekend vrij in de ruimte in Het Seinwezen en zijn van 11:00 tot 17:00 te bezoeken. Daarna hangen ze aan de muur tot met 10 januari, te bezoeken tijdens werktijden ma t/m vrij.