Loading...

Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier

Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier zet zich in voor een coöperatieve aanpak van duurzame energie, groen en zorg in de wijk. In het Seinwezen is de coöperatie geboren, de coöperatie faciliteert ideeën van buurtbewoners en projecten in de wijk, is gastheer van het Wijkfeest en biedt ruimte aan activiteiten.

Energiecoöperatie en Zonnepanelen

Vanuit de Buurtcoöperatie is de Energiecoöperatie opgezet. Zij heeft 22 buurtbewoners geïnteresseerd om gezamenlijk 110 panelen te financieren. Sinds juni 2015 heeft het Seinwezen het eerste collectieve zonnepanelendak van de provincie Noord-Holland. De opmaat voor een van de nieuwe Stadsgarage uitdagingen om in 2016 Haarlem te verrijken met zestien collectieve zonnepanelendaken.

SEINcafé

Het SEINcafé is elke eerste zondag van de maand in het Seinwezen en brengt buurtbewoners in een informele setting bij elkaar. Diverse opkomende Haarlemse bandjes, solisten of duo’s zorgen voor muzikale opluistering van de middagen.

Zaaiwezen

In de ‘achtertuin’ van het Seinwezen ligt het Zaaiwezen, een initiatief van de buurtbewoners. Hier telen ze eigen groenten en kruiden en kunnen kinderen kennis maken met “waar je eten vandaan komt”. Het is ook een ontmoetingsplek voor de buurt.