Loading...

Stichting Stadsgarage Haarlem: Samen sleutelen aan een betere stad

De Stadsgarage helpt Haarlemmers hun ideeën voor een betere stad tot uitvoering te brengen. Heb je zelf een idee voor Haarlem: doe mee! We brengen je in contact met mensen uit soms onverwachte hoek. Zo ontstaat nieuwe samenwerking. Die maakt het mogelijk om resultaat te boeken op uiteenlopend terrein. Ons doel? Samen met onze partners in de stad Haarlem nog net wat beter te maken.

Idee? Doe mee!

Vanuit de Buurtcoöperatie is de Energiecoöperatie opgezet. Zij heeft 22 buurtbewoners geïnteresseerd om gezamenlijk 110 panelen te financieren. Sinds juni 2015 heeft het Seinwezen het eerste collectieve zonnepanelendak van de provincie Noord-Holland. De opmaat voor een van de nieuwe Stadsgarage uitdagingen om in 2016 Haarlem te verrijken met zestien collectieve zonnepanelendaken.

Thema’s

Op verzoek van Haarlemmers sleutelt Stichting Stadsgarage nu aan de thema’s Sport, Zon, Vastgoed en Zorg.

Hoe werkt het?

Stichting Stadsgarage is het platform dat initiatiefnemers van diverse pluimage in Haarlem identificeert, bijeen brengt en helpt om tot slimme samenwerkingen te komen. Deze aanpak kan mensen sneller op het pad van uitvoering brengen.

Spark Social Enterprise (SSENT)

Stichting Stadsgarage werkt samen met de Belgische Innovatiefabriek en De Punt, het Engelse The Platform, de Universiteit van Brighton en de County of Sussex. Met deze partners ontwikkelen we een nieuwe methode die ondernemers helpt om maatschappelijke onderwerpen op een bedrijfsmatige manier aan te pakken, ook wel sociaal ondernemen genoemd. Deze samenwerking is tot stand gekomen binnen het Spark Social Enterprise (SSENT) project.

‘Spark Social Enterprise stelt sociale ondernemingen in staat om duurzame en impactvolle innovaties te ontwikkelen. We verfijnen de randvoorwaarden voor die ontwikkeling en creëren effective modellen en instrumenten voor de ondersteuning van sociale ondernemingen.’

Het Seinwezen en Stichting Stadsgarage feliciteren Spark Social Enterprise met de nieuwe website.

Nieuwe website Spark Social Enterprise